Skip to main content

<< ACTUALITEIT

Resto du Cœur is een grote familie.

April 2023

Resto du Coeur is een grote familie waarin we naar elkaar luisteren, advies geven, vertrouwen en steun geven.

Niemand wil echt naar Resto du Coeur gaan. Als je het doet, is het omdat je geen andere keuze hebt... Omdat je je in een moeilijke gezinssituatie bevindt, je baan kwijt bent of met ziekte wordt geconfronteerd... Resto du Coeur is een pauze, een springplank, zelfs een levenslijn voor wie dat nodig heeft.
Wij zijn mensen die anderen te hulp schieten, zonder hun situatie te beoordelen.

Elodie had de moed om door de deur van Resto du Coeur te stappen

Élodie, 35 jaar, woont samen met haar twee dochters van 3 en 10 jaar. Ze is gescheiden van hun vader en kan alleen op zichzelf terugvallen om hen op te voeden. Elodie heeft geen uitkering.
Ze werkt al 16 jaar als zorgassistente in een verpleeghuis in Brussel. Het was erg moeilijk voor haar om onze deur open te duwen, maar ze moest wel omdat er aan het eind van de maand weinig geld beschikbaar was om haar gezin te voeden.

Toen ze in Brussel woonde, was ze dichter bij haar werk, maar de huur werd haar te hoog. Daarom vond ze onderdak in Wallonië, op 70 km van Brussel.
Hoewel deze verhuizing de huurkosten heeft gedrukt, moet ze nu de eerste trein naar haar werk nemen om 7 uur ‘s ochtends. Daarom moet ze een beroep doen op een gezinshulp om op haar twee dochters te passen. Uitgaven die het budget verhogen... Helaas zijn haar ouders overleden en heeft ze geen familie om op terug te vallen.

Ze is alleen en heeft nog geen tijd gehad om een vriendenkring op te bouwen om hulp te vragen. Na een gesprek bij de sociale dienst Resto du Coeur, dat moeilijk maar bevrijdend was voor Elodie, kreeg ze wekelijkse voedselhulp voor haarzelf en haar dochters. Op advies van de maatschappelijk werkster heeft zij ook beroep aangetekend wegens niet-betaling van alimentatie door de vader van de kinderen.
Wat de Resto du Coeur betreft, ondernemen wij samen met onze associatieve en publieke partners stappen om haar kosten voor voeding te verminderen en passende hulp te krijgen.

Een luisterend oor vinden, mensen ontmoeten, advies krijgen, voedselhulp krijgen... Elodie heeft geen spijt van haar keuze om zich tot de Resto du Coeur te wenden.

Claudio heeft zich net op tijd gewend tot één van de maatschappelijk werkers van Resto du Coeur.

Enkele weken geleden kwam Claudio, een veertiger, bij ons voor hulp. Na een tijdje met hem gesproken te hebben, ontstond er een vertrouwensrelatie en nam hij ons in vertrouwen : door ernstige financiële problemen kon hij niet goed eten, geen goede hygiëne hebben, enz. maar door een gevoel van schaamte kon hij er niet vrijuit over praten. Naarmate het gesprek vorderde, stemde Claudio ermee in om hulp te krijgen en ontvangt hij nu warme maaltijden en hygiënepakketten van Resto du Coeur. Zonder luisterend oor, steun en begeleiding kunnen we soms kritieke situaties over het hoofd zien. Onze vaste maatschappelijk werkers zijn zorgzaam en attent. Zij zijn één van de onmisbare schakels in onze organisatie.

Ook u kunt ons helpen!

Zonder de regelmatige steun van onze donateurs zouden we deze kinderen, deze vrouwen, deze mannen niet kunnen helpen... De « Elodie » en « Claudio » zijn helaas met duizenden, overal om ons heen... De hulp die u geeft aan Resto du Coeur is een heel belangrijke hefboom. We hebben u nodig.

Uw giften kunnen een echt verschil maken! 5, 20, 50, 100 euro of meer naargelang uw middelen...
Wilt u ons regelmatig helpen? Klik op onderstaande knop om online een terugkerende donatie te doen of download ons domiciliëringsformulier.

Wij zouden u zeer dankbaar zijn. Wij danken u uit de grond van ons hart voor uw kostbare hulp.

Door een schenking te doen aan de Resto du cœur van Belgïe, kunt u profiteren van een belastingaftrek tot 45% van het bedrag van uw schenking, indien deze 40 € of meer bedraagt.