Skip to main content

Onze campagnes

Bij Resto’s du Coeur zijn we het hele jaar door actief om de armoede van de meest kansarmen te bestrijden... Maar te midden van deze constante inspanning zijn er 3 grote acties die ons nauw aan het hart liggen, en die we hieronder in detail beschrijven: 

Nationale voedselinzameling

Elk jaar in maart organiseert onze Federatie een grote nationale voedselinzameling bij de ingang van de supermarkten in de buurt van onze Resto’s.  

Deze grote solidariteitsactie stelt ons in staat om de voorraden niet-bederfelijke voedingsmiddelen, schoonmaak- en hygiëneproducten aan te vullen, want gezien de grote vraag (het begunstigde publiek diversifieert en neemt voortdurend toe) zijn deze zeer snel uitverkocht.  

Onverkochte goederen uit supermarkten raken op, waardoor we producten moeten kopen om uit te delen aan de kansarmen. Gezien de omvang van onze hulp wegen deze uitgaven zwaar op onze financiële middelen. Daarom is deze actie zo belangrijk, zodat we geld kunnen besparen op het voedselbudget van Resto’s du Coeur en onze fondsen kunnen gebruiken voor andere essentiële aankopen.  

Enkele cijfers

Hoe verloopt de inzameling?

Aangezien elke Resto du Cœur een onafhankelijke vzw is, kunnen hun behoeften verschillen. De mensen die aanwezig zijn op de stand zullen u vertellen welke producten voor hen het meest nuttig zijn naargelang hun eigen voorraad.   

Terugkerende behoeften zijn over het algemeen:  

 • voedingsproducten zoals rijst, couscous, jam/pasta/honing, ontbijtgranen, snacks, soepen in blik, kant-en-klaarmaaltijden, sap, melk, suiker, bloem enz. 
 • babyproducten: doekjes, luiers, groeimelk of melkpoeder, anti-irritatiecrème enz. 
 • hygiëneproducten: zeep of douchegel, shampoo, deodorant, tandenborstels, tandpasta, maandverband en tampons enz. 
 • huishoudelijke producten: waspoeder, schoonmaakmiddelen enz. 

Als u niet naar deze actie kunt komen maar wel wilt bijdragen aan deze solidariteitsactie, kunt u meedoen aan onze virtuele inzameling, die parallel aan onze aanwezigheid bij de ingang van de supermarkt plaatsvindt, of een gift doen naargelang uw middelen op onze rekening BE44 2400 3333 3345 met de mededeling ‘Voedselinzameling + lopend jaar’. Met het geld dat wordt ingezameld voor de voedselactie kan de Federatie producten kopen die meteen worden uitgedeeld aan de verschillende Resto's.  


Actie Terug naar school

Met het naderen van het nieuwe schooljaar doen we een oproep voor giften om geld in te zamelen voor de bestrijding van de overdracht van armoede van generatie op generatie door middel van onderwijs.  

Met het ingezamelde geld kunnen we schoolpakketten maken die de gezinnen van onze begunstigden financieel ontlasten, zodat ze het uitgespaarde geld kunnen besteden aan de vrijetijdsbesteding en buitenschoolse activiteiten van hun kinderen.  

Met een gerust hart terug naar school gaan, met nieuw materiaal dat vergelijkbaar is met dat van hun klasgenoten, voelen ze zich beter over en vermindert de ongelijkheid tussen kinderen en, meer in het algemeen, sociale uitsluiting.  

Door verschillen te bestrijden, stellen we jongeren in staat zich te ontplooien en banden te smeden die een goede basis vormen voor een betere toekomst.   

Enkele cijfers

Hoe kan ik deze actie steunen?

 • Door tijdens de campagne op onze website een of meer schoolpakketten of losse artikelen te selecteren. 
 • Door een overschrijving te doen naar onze rekening met BE44 2400 3333 3345 de mededeling ’Actie Terug naar school’ 

Voor alle giften van € 40 of meer is een belastingaftrek tot 45% mogelijk en zal de schenker een fiscaal attest ontvangen.  


  Een feestmenu voor iedereen

  Resto’s du Cœur willen ervoor zorgen dat mensen in precaire situaties zich niet buitengesloten voelen, zelfs niet tijdens de vaak dure eindejaarsfeesten.  

  Daarom lanceert de Federatie van de Resto du Cœur elk jaar in december de campagne ‘Een feestmenu voor iedereen’. Opdat onze begunstigden kunnen genieten van een goede maaltijd in familiekring en hun dagelijkse zorgen even kunnen vergeten, lanceren we een inzamelingsactie waarmee we hen een feestelijke 3-gangenmaaltijd kunnen aanbieden.  

  In een tijd waarin de vraag naar voedselhulp voortdurend toeneemt en het profiel van de begunstigden zich uitbreidt*, kunnen we met deze actie niet alleen een maaltijd aanbieden, maar ook troost bieden aan veel mensen tijdens deze speciale periode.  

  * Tegenwoordig kloppen ook 'werkende armen' bij ons aan. Hun loon, zelfs bij een voltijdse baan, stelt hen niet langer in staat om de basisuitgaven (vervoer, huisvesting, energierekeningen...) te dekken.  

  Enkele cijfers

  Steun de Restos du Coeur in België

  EEN GIFT DOEN

  EEN GIFT DOEN

  Help ons de armoede te bestrijden door op uw manier een donatie te doen. Elke gift telt.
  PARTNER WORDEN

  PARTNER WORDEN

  Ondersteun onze Federatie: word partner en organiseer een actie ten voordele van Resto du Coeur.
  Onze resto

  Onze resto

  Vind de dichtstbijzijnde Resto du Coeur! Gegevens, geplande activiteiten… Vind alle nuttige informatie.