Skip to main content

OUDER- EN KINDRUIMTE

Bij Resto’s du Coeur zijn wij ervan overtuigd dat elk kind een waardig leven verdient. De Ouder- en Kindruimte is ontworpen om de meest kansarme ouders te begeleiden en te steunen in hun dagelijks leven. Het is een opvangcentrum dat waardevolle hulp biedt via allerlei diensten.   Sommige Resto's hebben deze service echter niet ter plaatse, maar werken nauw samen met andere lokale verenigingen.

De Ouder- en Kindruimte biedt een waaier van diensten om de dagelijkse last voor ouders te verlichten en om hun tastbare steun te bieden. Dit zijn enkele van de diensten die wij aanbieden: 

 • Samenstellen van de geboorte-uitzet
  De voorbereiding op de komst van een nieuwe baby kan een bron van stress zijn voor ouders. Onze dienst helpt hen om hun geboorte-uitzet samen te stellen, met alles wat ze nodig hebben om hun baby in optimale omstandigheden te verwelkomen. 
 • Uitdelen van speciale babymelk en andere basisproducten
  We bieden speciale babymelk, luiers en essentiële voedingsmiddelen zoals fruit en koekjes aan. Deze giften zijn cruciaal voor de gezondheid en het welzijn van de allerkleinsten. 
 • Kleding voor kinderen
  Kinderen worden snel groot en kleding moet regelmatig worden vernieuwd. In de Ouder- en Kindruimte delen we kleding uit voor kinderen van alle leeftijden en helpen zo om de gezinsuitgaven te verlichten. 
 • Samenwerking met Kind en Gezin en gezinsplanning
  Om volledige steun te bieden, werken we nauw samen met Kind en Gezin en gezinsplanning. Dankzij deze samenwerking kunnen we uitgebreide begeleiding bieden die is afgestemd op de specifieke behoeften van gezinnen. 
 • Schoolbenodigdheden voor een geslaagd begin van het nieuwe schooljaar
  Elk jaar stellen we een pakket schoolbenodigdheden ter beschikking van de meest kansarme kinderen. Onderwijs is van onschatbare waarde. Daarom zorgen we ervoor dat elk kind goed uitgerust is om het nieuwe schooljaar sereen en fair te beginnen. 
 • Schoolmaaltijden voor kinderen in moeilijkheden
  Wij weten hoe belangrijk het is voor een kind om een evenwichtige maaltijd te krijgen, vooral in de schoolperiode. Daarom delen wij schoolmaaltijden - en tussendoortjes - uit voor kinderen in moeilijkheden, zodat geen enkele leerling de dag met een lege maag hoeft door te brengen. 
 • Contacten leggen door te lezen
  Boeken zijn een fantastische manier om banden te smeden tussen ouders en kinderen. Via leesactiviteiten stimuleren we deze waardevolle momenten van delen en uitwisseling, die essentieel zijn voor de ontwikkeling van kinderen. 

Voor dit type bijstand krijgen wij zeer weinig bedrijfsgiften.
Daarom moeten wij de babymelk en de luiers zelf aankopen.


ONS HELPEN

Steun de 21 Resto du Coeur-vestigingen in België

EEN GIFT DOEN

EEN GIFT DOEN

Help ons de armoede te bestrijden door op uw manier een donatie te doen. Elke gift telt.
PARTNER WORDEN

PARTNER WORDEN

Ondersteun onze Federatie: word partner en organiseer een actie ten voordele van Resto du Coeur.
Onze resto

Onze resto

Vind de dichtstbijzijnde Resto du Coeur! Gegevens, geplande activiteiten… Vind alle nuttige informatie.