Skip to main content

<< ACTUALITEITEN

Jezelf geven: vrijwilliger zijn

November 2023

In de loop van zijn leven heeft André duizenden mensen van alle horizonten en van alle nationaliteiten ontmoet, van managers van grote internationale bedrijven tot arbeiders. Als Human Ressources-medewerker ontmoette hij die mensen wanneer ze het moeilijk hadden nadat ze hun baan waren kwijtgeraakt. Hij ging dan voor hen op zoek naar een nieuwe baan.

Nu hij bijna 80 is, blijft hij anderen helpen in De Resto du Cœur van Luik door een deel van zijn tijd te wijden aan dienstbaarheid, om iets nuttig te doen. ‘Ik ben toegewezen aan de ontbijtdienst. Ik serveer de koffie, het brood, de kazen en de vleeswaren ik begeleid de klanten. Ik ontdek een wereld waarvan ik wist dat hij bestond, maar die ik niet kende, en ik leer de diversiteit ervan kennen. In mijn vorige banen werd mij gevraagd om te 'oordelen' bij het selecteren van een medewerker voor een aanwerving of bij het analyseren van vaardigheden. Nu observeer ik … en oordeel ik zo weinig mogelijk. Vrijwilligerswerk is geweldig op drie vlakken:

  1. Ik weet zeker dat ik mensen een dienst bewijs.
  2. Het vrijwilligerswerk bewijst me ook een dienst, omdat ik een andere wereld leer kennen, ik ontmoet vrouwen en mannen met wie ik in mijn vorige leven nooit in contact ben gekomen.
  3. Ik leer 'collega's' kennen die zich inzetten om te dienen en te helpen.’

André’s motto: ‘De wereld wordt wat jij ervan maakt!’. Als u ook deel wilt uitmaken van de Resto du Coeur-familie van vrijwilligers om te helpen, te delen, uit te wisselen en een verschil te maken voor een betere en meer inclusieve wereld om begunstigden blij te maken gedurende enkele uren per week, aarzel dan niet om u aan te sluiten bij onze vrijwilligersteams. Wat voor soort hulp u ook biedt (keuken, eetzaal, administratie, IT, bijles enz.), er is altijd een plek waar u zich nuttig kunt maken om begunstigden te helpen en te troosten. De Resto's du Coeur zijn regelmatig op zoek naar vrijwilligers om het groeiende aantal begunstigden te helpen.