Skip to main content

<< ACTUALITEITEN

Een gift doen

November 2023

Financieel of in natura, elke gift telt in deze moeilijke tijden. De giften in natura nemen af (- 19 % van januari tot eind september 2023 vergeleken met 2022 over dezelfde periode), waardoor we meer vlees, fruit en groenten moeten kopen. ‘Het wordt steeds moeilijker om goederen in te zamelen. Daarbij komt nog de uitzonderlijke toename van het aantal mensen dat voedselpakketten en warme maaltijden ontvangt. Daarom zijn we blij dat we ook dit jaar weer kunnen rekenen op Soubry, een van onze trouwe partners. We weten dat we dankzij hen 100.000 pastamaaltijden kunnen aanbieden aan onze begunstigden’, zegt Patrick Dejace, directeur van de Federatie van de Resto du Cœur van België. Al meer dan zes jaar is onze samenwerking met Soubry van onschatbare waarde en dit jaar heeft Soubry 10 ton pasta geschonken voor de begunstigden van de Resto's du Coeur. We zijn hen enorm dankbaar.

U bent een bedrijf, een winkel, een boer of een particulier en u wilt ons helpen:

Klein of groot, elke financiële gift telt enorm voor de Resto's du Coeur! 

Alle ontvangen giften dragen bij aan een enorme keten van solidariteit die de Resto's du Coeur in staat stellen hun opdrachten voort te zetten om mensen in nood te helpen.

Agnès heeft alleen een invaliditeitspensioen. Ze vertelt ons: ‘Ik durfde het niet, ik schaamde me om u een gift van slechts 10 euro per maand te kunnen doen’. Nadat de voorzitter van de Federatie van de Resto du Cœur van België  had uitgelegd dat de meeste giften kleine bedragen zijn van mensen met weinig middelen, sloot Agnès zich aan bij de familie van de Resto du Coeur-donateurs. Ze schreef ons: ‘Ik heb dus geen scrupules meer om u met 10 euro per maand te steunen en ik ga een doorlopende opdracht geven aan mijn bank’.

Agnès is al meer dan een jaar een van onze donateurs. Iedereen kan een solidair gebaar stellen naargelang zijn mogelijkheden en met de frequentie die hij of zij wenst. De tijden zijn moeilijk voor iedereen en soms moet je je giften beperken om jezelf of je dierbaren te redden, maar elke gift telt, ongeacht het bedrag.

Kent u ‘Giving Tuesday’?

Het is nog weinig bekend in België, maar dinsdag 28 november is de Werelddag van Vrijgevigheid en Solidariteit, ook wel ‘Giving Tuesday’ genoemd.

Ons ook op die dag steunen is belangrijk en toont uw betrokkenheid bij onze zaak.