Skip to main content

<< ACTUALITEIT

Het schip schommelt, maar zinken doen we niet.

September 2022

De omvang van de crisis die we doormaken, is ongezien. Alle economische actoren en sectoren lopen averij op; niemand wordt gespaard. De prijsstijging van levensnoodzakelijke middelen zoals voedingswaren, benzine en energie brengt gezinnen die het al lastig hadden nog dieper in de problemen. We weten nog niet hoeveel mensen volgende maand bij ons zullen aankloppen, maar dat het er meer zullen zijn dan vorige maand staat als een paal boven water. Alle hens aan dek!

Een ander pijnlijk gevolg van de crisis is dat we meer geld nodig hebben voor onze werking. Onze prioriteit? Degelijke voedselhulp blijven verschaffen ondanks de stijgende consumptieprijzen en rekening houdend met de toenemende vraag naar hulp en de vermindering van donaties.

Hoe staan we ervoor?

Dankzij jou hebben we sinds begin 2022 een aantal projecten verwezenlijkt :

voor Resto du Coeur :

  • aankoop van een nieuwe koelcel,
  • renovatie van het Maison Médicale in Moeskroen,
  • aankoop van professionele keukenuitrusting,

op het niveau van de Federatie :

  • inrichting van een magazijn en bureau, en aankoop van een koelcel voor de Mobiele Resto du Coeur in Brussel,
  • verbouwing van een werkruimte om onze logistiek te verbeteren,
  • aankoop van logistieke uitrusting (onder andere een wikkelaar en 6 containers op wieltjes om gekoelde voeding in te bewaren).

Het schip schommelt, maar zinken doen we niet

Om tegemoet te komen aan de stijgende vraag naar voedselhulp, kondigden we in juni aan dat we uitzonderlijk een budget van € 150.000 hadden toegewezen. Op dit ogenblik hebben we al 76% van dat budget in kas! We hebben uitzonderlijk een overheidssubsidie van € 30.816 gekregen en haalden € 84.000 aan fondsen op. Maar we hebben nog € 35.184 nodig, en daar kun jij ons bij helpen!