Skip to main content

<< ACTUALITEITEN

Zelfs tijdens de zomervakantie duurt honger voort

Juli 2024

De zomervakantie, een periode waar kinderen en gezinnen reikhalzend naar uitkijken, staat vaak synoniem voor rust, reizen en momenten van gedeelde vreugde. Voor veel mensen in armoede kan deze periode echter een ware beproeving worden. Bij Resto’s du Coeur blijven de meeste teams de hele zomer gemobiliseerd om degenen te ondersteunen die dat nodig hebben.   

Resto’s du Coeur blijven de hele zomer lang regelmatig voedsel uitdelen. Onze toegewijde en onvermoeibare vrijwilligers staan altijd paraat om essentiële voedingsmiddelen en warme maaltijden te verstrekken aan gezinnen in nood. Dankzij onze partners en de vrijgevigheid van donateurs slagen we erin een constante bevoorrading te handhaven. 

De zomer kan voor veel mensen ook een eenzame tijd zijn. 
Onze opvangcentra blijven open om niet alleen materiële hulp te bieden, maar ook morele steun en een luisterend oor. De teams blijven aanwezig om in dringende behoeften te voorzien en mensen door te verwijzen naar de juiste diensten. 

Daklozen zijn in de zomer bijzonder kwetsbaar vanwege de hittegolven en een gebrek aan middelen. Wij zullen hen niet vergeten.   

Om deze onmisbare acties voort te kunnen zetten, hebben wij uw steun nodig. De zomervakantie is ook een periode waarin de giften kunnen afnemen, terwijl de behoeften blijven bestaan. Elk gebaar telt: een financiële gift, een beetje van uw tijd als vrijwilliger, of zelfs gewoon het delen van onze acties met de mensen om u heen.   

Laten we niet vergeten dat solidariteit geen seizoenen kent. Laten we ons blijven inzetten zodat de zomer een periode van verlichting en vreugde is voor iedereen, zonder uitzondering. Laten we er samen voor zorgen dat deze zomer niemand wordt vergeten.