Skip to main content

<< ACTUALITEITEN

Alles wat wij in 2023 hebben gedaan

Juni 2024

Hier is een overzicht van onze impact in 2023, gerealiseerd dankzij de solidariteit en de vrijgevigheid van onze donateurs.

De Nationale Voedselinzameling

In maart hebben wij 24.289 kg essentiële goederen ingezameld tijdens onze nationale voedselinzameling. Deze giften zijn essentieel om te voorzien in de behoeften van onze vele begunstigden.

Terug-naar-schoolkits

Wij hebben 3.208 terug-naar-schoolkits uitgedeeld om ervoor te zorgen dat elk kind dezelfde kans op slagen heeft. Het bevorderen van inclusie en gelijke kansen blijft een van onze prioriteiten, van jongs af aan.

Feestmenu's voor iedereen

Dankzij u hebben wij 7.163 feestmenu's kunnen aanbieden aan onze begunstigden. Deze momenten van delen en gezelligheid, die voor iedereen openstaan, zijn cruciaal om warmte en troost te brengen in de periode van de eindejaarsfeesten.

Verwerking en herverdeling van goederen

Onze Federatie heeft dit jaar 962.122 kg goederen verwerkt en herverdeeld, waaronder 444 ton groenten en fruit, 53 ton aardappelen en 19 ton pasta.

Uitgedeelde maaltijden

In 2023 hebben wij 1.621.489 maaltijden uitgedeeld, een stijging van 141 % in slechts vier jaar tijd. Dit cijfer weerspiegelt de toegenomen armoede, maar ook ons vermogen om de middelen te mobiliseren die nodig zijn om daarop te reageren.

Andere belangrijke realisaties

Wij hebben subsidies uitgedeeld aan verschillende Resto's du Cœur. Deze worden gebruikt voor hun investeringen en belopen meer dan € 200.000 in 2023. Met dit bedrag konden een aantal verbeteringen worden aangebracht aan de gebouwen van sommige Resto’s du Cœur, zoals de plaatsing van zonnepanelen, de isolatie van daken, de installatie van koude- of vriesruimtes, de vervanging van ramen enz.

Wij hebben ook bijgedragen aan de inrichting van een sociale kruidenierszaak in de Resto du Cœur van Waver en de aankoop van koelwagens om onze diensten nog efficiënter te maken.

Het jaar 2023 werd gekenmerkt door een enorme uitdaging: een groeiend aantal begunstigden ontvangen en helpen. Onze teams hebben onophoudelijk gewerkt, gesteund door de vrijgevigheid van onze donateurs. Want dankzij onze donateurs is dit allemaal mogelijk. Wij danken hen dan ook uit de grond van ons hart.