Skip to main content

<< ACTUALITEIT

5.800 Feestmenu's

Februari 2023

We hebben het genoegen je mee te delen dat onze actie van december, ‘Een feestmenu voor iedereen’, een enorm succes is geworden. Concreet konden we de begunstigden van De Resto du Coeur meer dan 5.800 feestmenu’s voorschotelen.
Bedankt voor je gulle bijdrage. We hebben je hulp in deze barre tijden hard nodig.
Dankzij jouw steun is het ons gelukt om een hoop gezinnen die in armoede leven een avond lang hun zorgen te doen vergeten. In naam van elk gezin, bedankt! Ze hadden het wanhopig nodig.

Feestelijke afhaalmaaltijden

Céline Pianini, hoofd van het Resto du Coeur Charleroi, werpt haar licht op het initiatief :

« De actie ‘Een feestmenu voor iedereen’ is in één woord ... broodnodig. Zo kunnen we een extra feestmenu aanbieden aan de kwetsbare personen die bij ons over de vloer komen. We duiken in onze potten en pannen en maken een feestelijk kerstmaal klaar dat onze begunstigden kunnen komen afhalen. Zo kan iedereen op kerstdag feestelijk aan tafel, ondanks dat we eigenlijk gesloten zijn. Een actie die warm onthaald wordt en waarzonder we geen tweede meeneemfeestmaal zouden kunnen aanbieden. »

Niemand zou vandaag nog kou of honger mogen lijden

In de winter worden we niet zelden getroffen door langere periodes van hevige vrieskou. En dat heeft een directe weerslag op De Resto du Coeur. Gezinnen moeten meer verwarmen en hun dikste pulls en jassen uit de kast halen om de ergste kou te verjagen. De huidige energieprijzen slagen echter een extra diepe wonde bij veel gezinnen, die de winter met ongelijke wapens moeten zien door te komen.
Die onrechtvaardigheid zou anno 2023 niet meer mogen bestaan.
Gelukkig openen onze Resto du Coeur in de winter vroeger, zodat men er vroeger terecht kan voor een koffie, een ontbijt of een beetje warmte. Er zijn er ook die later sluiten om nog wat soep en belegde broodjes aan te bieden. Onze vrijwilligers zijn heel aanwezig, want ze weten dat in de winter de behoeften buitenmatig zijn en de middelen beperkt. De vraag is groter dan het aanbod. We hebben dringend nood aan extra middelen.

Doneren is ook hoop geven

Zoals je weet, vorm jij een belangrijke schakel in ons geheel. Elke gift telt. Vandaag en morgen. Hoe groot of klein jouw bijdrage ook is, ze helpt ons de mensen in nood te helpen, nuttige investeringen te doen enz. Beloofd!
Jouw donatie maakt een verschil en verwarmt het hart van onze begunstigden.
Met jouw donatie geef je ze hoop. De stap zetten naar onze Resto du Coeur is voor niemand makkelijk, maar veel mensen hebben helaas geen andere keus.
Oprecht bedankt voor jouw steun. Samen is geen enkele uitdaging in 2023 ons te groot.